Hups, viimeinen merkintä on marraskuulta. Olemme kuitenkin tavanneet joka viikko, tässä hieman koostetta niistä. 

Päätimme mennä uuteen kahvilaan. Olin kuullut paljon kehuja cafe Artista, joten halusin että käymme siellä. Kahvilassa oli monia huoneita, joissa oli paljon taidetta ja maalauksia. Nancy kysyi kahvilan kakkuvitriinin kohdalla että mikä tuo on - ja kerroin että se on kääretorttua. Hän sanoi sen muistuttavan kovasti saksalaista herkkuaan, josta pitää. Hän pitikin oikein paljon valitsemastaan kääretortusta. Paikka oli todella mukava. Mutta ilma oli ulkona mitä ankein, harmaa, satoi, tuuli ja oli kylmää. Puhuimme jälleen paitsi säästä, myös siitä kuinka aurinko saa suomalaiset ihan sekaisin kesällä. Suomessa on niin vähän aikaa kesällä lämmintä ja aurinkoista, että monet ikään kuin heräävät kesällä kukkaan. Nancy sanoi kaipaavansa kovasti lunta. Sanoin, että sitä on luvattu tulevaksi piakkoin. Kolme edellistä talvea ovat olleet niin runsaslumisia ja pakkasen täyttämiä, että tällainen talvi on todella epänormaali. Kuulemma kaikki vaihto-oppilaat eivät ole koskaan edes nähneet lunta. Puhuimme hänen Lapin matkastaan - siellä varmasti on lunta. Vaikka ei ihan kolme metriä, mutta varmasti enemmän kuin Turussa. 

Toisella kerralla kävimme kahvilla ja puhuimme lähestyvästä Suomen itsenäisyyspäivästä. Kerroin että on erittäin tavallista katsoa Linnan juhlat sekä Tuntematon sotilas. Nancy lupasi katsoa Linnan juhlat, heille oli suomen kurssilla siitä kerrottukin. Sanoin monien joko menevän silloin juhliin tai katsovan Linnan juhlia tv:stä kenties kuohuvan kanssa. Puhuimme myös hieman lähestyvistä vaaleista, Halosen 12 vuotinen kausi alkaa olemaan lopuillaan. Kertasimme tällä kerralla runsaasti sekä saksan että suomen kielen kielioppia, koska molemmilla oli kokeet tulossa. 

Viimeisellä kerralla menimme Aschaniin kahville. Siellä oli tarjouksessa sacher-kakku, joten tietysti otimme sellaiset. Kerroin Nancylle että saksan tunneilla meille oli kerrottu sacher kakun tarina sekä mozart kuulista. Puhuimme myös lähestyvästä joulusta. Suomalainen joulupöytä on ilmeisesti erilainen kuin saksalainen. Saksan joulumarkkinoista olen kuullut paljon puhetta, ja niitä olisi mukava mennä joskus katsomaankin. Nancy kertoi hieman omia kokemuksiaan niistä.  

Kielitandemin jälkeenkin olemme vielä nähneet, ja uskon, että myös jatkossa niin Nancyn Suomessa olo ajan että sen jälkeenkin. Mahtava kurssi!