Pari viikkoa on hurahtanut läpi aikamoista vauhtia. On ollut esseitä ja tenttejä niin ei ole paljon ehtinyt lähteä Nancyn kanssa minnekään sight seeingille.. Olemmekin siis tavanneet pari kertaa kampusalueen kahvilassa hyppytunneilla. 

Olimme alkeiskurssilla juuri käyneet sääasiat läpi. Bewölkt, nieblig ja donnert kietoutuvat yhteen massaksi eikä niitä tahdo muistaa mikä tarkoitti mitäkin. Nancyltä sain hyvän vihjeen, että lähes aina voi sanoa että ilma on bewölkt.. tarkoittaa siis pilvistä. Niin se taitaa olla Suomessakin. Varsinkin marraskuussa! Harmaa - grau koko ajan ja märkää!  

Kuukausien lausumisessä sain myös hieman harjoitusta, kuten myös Nancy. Märzt ja Dezember ovat vähän erilaisia kuin englannin kielessä. Ruoka-asioita olimme käyneet paljon läpi saksan tunneilla, varsinkin etelä-Saksan, baijerin erikoisuuksia. Nancy ei tuntenut ihan kaikkea, muun muassa Obaaztaa. Toisaalta hän on aika kaukana eteläisestä Saksasta joten ei ihme. Haa-ruk-ka, veit-si ja lu-sik-ka olivat sanoja joita harjoiteltiin. Eri ruokailuvälineiden tunteminen ei ole ollenkaan huono juttu. En vaan tahdo muistaa noita saksaksi! Gabel = haarukka, Messer = veitsi ja Löffel = lusikka. Keskustelimme lempiruuista ja miten suomalainen sekä saksalainen aamupala eroaa. Ainakin suomalaiset eivät syö mitään makeaa aamulla kuten saksalaiset! Nutella on suomalaiseen makuun ylimakeaa, varmaan suurin osa syö aamuisin leipää, jugurttia tai puuroa. 

Ollaan juteltu myös minun mahdollisesta kesäretkestä Saksaan. Kun opinnot jäävät kesätauolle, olisi mahtavaa lähteä vähän kiertämään Saksaa ja käydä katsomassa niitä lukuisia paikkoja joista on nähnyt saksan tunneilla kuvia. Sekä tietysti myös harjoittelemaan saksan puhumista käytännössä!