Tällä kertaa lähdimme Nancyn kanssa ajelulle bussilla, kauppakeskus Skanssiin. Siellä oli sattumalta vihreät päivät ja esillä kaikkea joka kertoo kierrätyksestä, ekologisesta elämäntavasta ja luonnonsuojelusta. Kävimme valokuvausliikkeessä ja Nancy kauhisteli hulppeita hintoja. Kyllä, Saksassa on paljon paljon halvempaa kuin Suomessa! Elektroniikka, kengät, laukut, ruoka... niin moni asia! Tallinnan matkan sijaan kannattaisi joskus Suomesta ottaa lennot Saksaan ja shoppailla koko rahan edestä. 

Käytiin Marimekossa ja Pentikissä jotka edustavat mielestäni suomalaista kulttuuria. Monet astiat, kupit ja vaatteet voit nähdä suomalaisten kodeissa tai ihmisten päällä. Citymarketissa tarkasteltiin myös Iittalan ja Aalto-maljakoiden saloja. Aika suomalaista, luulenpa. 

Marimekolla on yhdessä tuotteessa kuva oikein kesäisestä koivusta. Sanoin Nancylle että siihen symboloituu hyvin mielestäni suomalaisuus ja varsinkin juhannus: sauna, järvi, koivujen kahinaa.. 

Kahvilasanasto oli saksan tunneilta tuoreessa muistissa. Veitsi, haarukka ja lusikka saksaksi ei ihan palautunut mieleen kun ne tuntuvat niin vaikeilta mutta muuten taisi mennä suht hyvin. Nancy maistoi ekaa kertaa elämässään korvapuustia. Sekin on (tietääkseni) aika suomalaista. Nancy kysyi että mitä se oikein on - no... pullaa! En oikein osannut sanoa muuta kuin että useat äidit tekevät todella hyvää pullaa ja korvapuusteja!  

Kylmää, kovin kylmää sanoo vaihtari lokakuussa. Hymyillen totesin että et vielä tiedä mitä on talvi, siihen verrattuna nyt on leutoa... Yleensä ensilumi tulee lokakuussa, ja sanoin että varmaan ihan lähiviikkoina näet ensi kertaa lunta. Se lumi ei tosin kauaa pysy mutta varmasti hän tulee kokemaan vielä lunta, viimaa ja pakkasta. Hmmm..kannattaisiko sittenkin harkita omalta kohdalta sitä vaihtopaikkaa jonnekin missä on aina lämmin...? 

Tällä kertaa siis ehkä enemmän suomalaisuuden ytimessä ja kahvilasanastoa treenaten. Hauskaa oli, jälleen kerran! 

-Susanna