Tällä kertaa olimme Nancyn kanssa kampusalueella. Viikko oli molemmilla tosi kiireinen, ja nähtiin siksi kampuksen kahvilassa hyppytuntien aikana.

Teemana oli tällä kertaa saksan ja suomen opiskelut - molemmat toivat alkeiskurssin kirjansa mukaan ja olimme sopineet käyvämme läpi hankalia asioita tai muita epäselväksi jääneitä kysymyksiä. Ja kyllähän niitä riitti! Varsinkin ääntämiseen sain tosi monta hyvää vinkkiä, mm. wir ja ihr tuottaa edelleen jostain syystä tuskaa, mutta empfehlen jo alkoi hahmottua.

Näytin kappaleista itselleni vaikeita sanoja lausumisen suhteen ja sitten harjoittelimme niitä vuorotellen yhdessä. Erilaiset suhu-ässät, varsinkin samassa sanassa ovat aika vaikeita suomalaiselle.. Kävimme läpi myös muutamia verbejä taivuttamalla niitä. Lisäksi kävimme läpi mm. steigen-sanan eri muotoja: umsteigen, einsteigen, aussteigen.. jokainen kun tarkoittaa hieman eri asiaa, no, se on ihan ymmärrettävää. Mutta vaikeampaa on kun ne joskus lauseessa rikotaan kahdeksi eri sanaksi, kuten steigen .... um. No, erittäin hyödyllistä, sekä kieliopillisesti että ääntämisen kannalta! Ehdin käydä epäselvät asiat tähän asti käydyistä kappaleista, saksan alkeiskurssilla olemme jo kirjan puolivälissä. 

Ensi kerralla vähän jotain suomalaista,

-Susanna