Kielitandem alkaa! 

Ilmoittauduin kielitandem-kurssille. Loistava idea! Suomessa opiskeleva vaihto-opiskelija pääsee harjoittelemaan suomea sekä vastapainoksi minä hänen äidinkieltään, saksaa. Iiiik!  

Tapasin Nancyn tänään ensimmäistä kertaa. Oli hienoa tutustua vaihtariin ja juttu luisti heti alusta alkaen. Hän aikoo opiskella Turussa koko vuoden, wau! Nancy tulee Leipzigin yliopistosta. Piti oikein kartalta katsoa missä se on. 

Onneksi Nancy on suomen opinnoissaan alkuvaiheessa, koska itsekin olen vasta saksan alkeiskurssilla! Ei hirvitä ehkä sitten ihan niin paljon puhua..? Olen kyllä lukenut pari vuotta yläasteella saksaa, mutta silloinen saksan opettaja oli kamala. Noh, viime vuosina olen tutustunut lukuisiin saksalaisiin, ja olisi mahtavaa puhua heidän kanssaan muutakin kuin pari sanaa "danke, bitte" jne. Joten aloitin uudestaan saksan lukemisen alkeiskurssilla sekä nyt sain kielitandem-pariksi vaihtarin. Kyllä luulisi kielitaidon parantuvan :)!!  

Mitä lyhyesti tänään teimme: 
- esittäydyimme  
- kerroimme taustoistamme  
- mitä opiskelemme  
- harrastukset  
- sovimme milloin tapaamme: kerran viikossa  
- sekä mitä teemme kun tapaamme: kahville ja/tai tutustumaan jonnekin Turun "nähtävyyteen" 

Tapaamisen jälkeen vein Nancyn oppiaineeni illanviettoon Oktoberfesteille jotka olivat sattumalta samana päivänä. Hassu juttu, nimittäin kumpikaan meistä ei ole ikinä aiemmin ollut sellaisissa! Mutta nyt olimme, ja Nancy pääsi tutustumaan hieman opiskelukavereihini. Söimme bratwurstia saksalaisen musiikin pauhatessa. Tästä on hyvä jatkaa ensi kerralla!  

-Susanna